Monday, March 16, 2009

Yangsho og Guilin..

Da var den ene hele dagen i Guilin over - og det har vært den dag fylt med masse flotte naturopplevelser, selv om solen fra igår hadde forsvunnet litt bak skyene. Allerede klokken 8 idag tidlig var gjengen klar for nye eventyr - etter en flott frokost på hotellet med mer vestlig kost som omelett, bacon, pannekaker(?) o.l.

Dagens eventyr innbar en båttur opp til yangsho, som vi på forhånd visste at skulle ha enda bedre naturforhold enn Guilin som vi bor i. Turen oppover gav oss mange flotte fjellkjeder og formasjoner, og kineserne som var ombord var vell gjerne enda mer opptatt å ta bilder med oss raringene med lys hud og hår enn selve naturen, men etterhvert var vi vell ikke helt like rare..:-)

Når vi ankom Yangsho var det tid for litt fritid, med litt gåing i gatene før vi skulle vise vår styrke på sykkelsete. Her ble det både tandem og enkeltsykler og Adventuregjengen tok hele trafikkbildet med storm, selv om kamera i den ene hånden og noen litt bråe svinger - men det gikk som det suste:) Så ble det en liten tur innom en lokalfamilie og fikk prøve å lage tofu med å snurre rundt samt vi fikk teste ut vannbrønn.. Så syklet vi videre, og fikk oppleve litt mer humper og grusvei - noe som merkes i baken. Deretter var det mer "vannaktiviteter" med bambusflåter, og vi fikk se skraver fange fiskER og at de kom levende opp av halsen igjen, spenstig!

Etter en flott dag ble det middag på en restaurant i Guilin, som vi tok buss tilbake til. Maten er mye likt den vi har spist før med sursøt, aubergine, potetstrimler, svinekjøtt - men så dere fikk vi kylling og her kom alt med på tallerken, til og med HODET - som vår elev Lars Magne fant det for godt til å ligge igjen på tallerken og rett og slett spiste..! Ikke verst?

Imorgen er det klart for litt mer sightseeing i Guilin før togtur til Kunming venter på oss, den er på bare 18 timer noe som er lite for oss Adventurefolk som er blitt erfarne Hard-sleep sovere hele gjengen nå. (Hard sleep vil si åpne kuper med tre senger over/under hverandre, med særs tynne madrasser..) - så skrives når vi finner internett i Kunming...! (kanskje vi til og med skal prøve å få lagt ut et bilde eller to da? Men legg merke til kanskje..)

2 comments:

Anne Karen said...

Har de æ, ø og å i Kina ? :O

Jonas og Cathrine said...

Når man har med seg norsk data så:)