Sunday, March 22, 2009

Kunming - steinskogen, fridag og besøk på landsbyen..

Ettersom vi igår skrev et flott innlegg - men det mot alle odds forsvant uten å lagre seg, prøve vi med nytt mot og muligheter igjen idag, og håper på et bedre resultat (må jo ha en unnskyldning ettersom det er noen dager siden sist blogg..)

Siden forrige gang har vi utforsket og blitt kjent i Kunming - nå er vi alle proffe på buss nr 62 som taes både til Nordica og til sentrum av Kunming. Og vi har også blitt foret med endel vestlig mat, noe som var kjærkomment for mange; alt fra svenske kjøttboller til taco o.l er blitt smakt..:-)

Vi har også fått utforsket mer av Yunnans flotte naturområde og dermed steinskogen, som er et område med masse flotte steinformasjon, og stier hvor vi nærmest måtte krype igjennom og holde inne magen, men artig var det og mye flott var det å se...! Og at solen skinte gjorde at vi alle hadde gått humør, særlig når vi hører hjemmefra Hurdal at det faktisk snør og vi sitter her å klager på solbrenthet.. Luksusproblem i slutten av mars måned altså.. Som en go slutt på dagen og for slitne bein ble det også tid for fotmassasje denne kvelden, hele gjengen kom slitne inn og ble tatt hånd om med flotte myke stoler, tv og massasje, herlig avslutning på dagen altså - anbefales, og det til den nette sum av 58 yuan pr pers..!

En fridag har vi også hatt og da ble det stort sett bytur for de fleste av oss, og når man har vært "så lenge" i Kina blir man også fort vant til prisnivået i landet, dvs når man kommer på et senter hvor en t-skjorte koster feks 249,- synes man virkelig at det er "altfor"dyrt.. Men artig synes vi nå alle det var å se, både i butikker og ikke minst på folkelivet en lørdag og å nyte is i solen..:-)

Idag har vi hatt en kjempeopplevelse som nærmest ikke kan forklares skriftelig, men vi får gjøre et forsøk. Vi har vært så heldige å besøke en folkegruppe som bor oppe i fjellene. Her fikk vi en varm velkomst med sang, og klapping og menneskene stod oppstilt på to rekker for å invitere oss inn i kirken. Lunsj ble også servert; mais/paprika, aubergine, kylling (kokt m alt av sener etc.), og tofu blant annet samt det som alltid blir servert til kinesiske måltider: ris. Deretter fikk vi være med på gudstjenesten deres, her ble det mye flott sang fra koret deres, noe som ble litt flaut da også vi måtte opptre med heller labre sangstemmer i forhold med sangen "alle fugler små" - men flerstemt var det nå hvertfall..:-) Etter en 2 timers lang gudstjeneste med sanger som vi i det minste kjente igjen melodien av noen av oss, og prat på maoi og kinesisk (altså uforståelig for de fleste av oss med unntak av Morten) fikk vi se hvordan standaren i husene er, og vi innsåg fort at vi overhode ikke skal klage på 36 timers togtur på Hardsleep for å si det kort..! Her var det hushold og dyr side om side, og mange generasjoner som bodde sammen. Besøket ble avsluttet med basketballkamp - som Adventuregjengen tapte med glans, selv om høyden definitivt var på vår side - en opplevelse av en tur som vi sent vil glemme..!!

Imorgen venter togtur videre til Xi'an med masse rene klær i bagasjen, ettersom vi har hatt tilgang på vaskemaskin disse dagene i Kunming - herlig! Togturen tar 36 timer, så først onsdagsmorgen er vi fremme til vår neste stopp og her blir det bla terracottafigurer, bymur og møte med mange andre fra Hurdal, det blir kos det..!

Blogges :-)

No comments: