Thursday, March 19, 2009

Kunming - vårt hjem helt til mandag..!

Da er vi dratt enda videre på vår omreise i deler av Kina, og nå er det Kunming som er vårt hjemsted for en liten stund, faktisk det lengste stoppet på et sted vi har igjennom våre 3 uker på tur. Her bor Adventuregjengen i to flotte leiligheter med kinesiske nabolag rundt og med bla mulighet for å vaske klær - noe mange av oss har sett frem til.. Siden ankomst igår formiddag har vi møtt varmen og idag var det nok varmergrader opp mot 25.

Gårsdagen ble brukt til å gjøre seg litt kjent i nærmiljøet og kvelden ble brukt til grillfest og bursdagskake på Nordica. Kjempego' mat og vi spiste igjen med gafler og kniv til middag, noe som det er en stund siden sist, er omtrent blitt naturlig for oss alle å bruke spisepinner nå..! Kvelden ble avsluttet med en liten bysightseeing av hovedgaten i byen, som besto av nokså mange merkebutikker, så her fyker pengene mye lettere enn på markedene i Beijing om man først finner noe som faller i smak..

Idag har vi vært på fjelltur, men først var det frokost med grovt brød og syltetøy - noe som nok er savnet for oss nordmenn som er vant til slike frokoster.. Det falt i smak for oss alle - også bar det avgårde på tur, med et lite stopp innom skredderen for noen som drømmer om kinakjoler til å ta med seg hjem i bagasjen. Fjellturen var flott med mange trappetrinn og templer som en besøkte underveis opp, dette er nemlig et hellig sted for buddistene - men for et arbeid for munkene å bygge alle de trappetrinnene, tenk vi kun gikk i dem og enda va vi slitne. Det er da det er godt å kunne skylde på høyden for hele byen ligger nemlig 1900 moh, noe vi merket på antibac'er da de ble åpnet på toget onsdagsmorgen og sprutet ut litt mer enn vanlig.

Ellers er det litt småsyke folk i gruppen nå, men det går i riktig retning og vi satser på at vi alle sammen snart er klar for nye opplevelser innen kort tid. Håper alt er bra med dere hjemme..!

No comments: