Sunday, March 15, 2009

Shanghai - den store store store byen!

Etter flotte dager i Beijing der vi før togreise sørover fikk oppleve det himmelske tempel var det klart for å innta en ny storby, som faktisk skal være den byen med flest innbyggere i heele Kina, nemlig Shanghai! For å komme oss dit tok vi toget og Jonas fikk mange nye kinesiske venner - og 50 yuan for å bytte seg oppover i køyene..:) Vi merker at det ikke er bare lett å snakke med kineserne når de kun kan kinesisk og vi kun kan snakke norsk, engelsk og småord som "ni hao!"

Men uansett Shanghai var stedet og første utfordring med å finne hotellet gikk som smurt, med tanke på at det faktisk regnet og subway stasjonen var nærmeste nabo til hotellet..! Og med kun 27 timer til rådighet i Shanghai måtte vi bruke tiden godt, selv om regnet som en liten stopper. Klassen fikk friheten til selv å gjøre hva de ville, noen endte på Madame Tussad, andre gikk gatelangs i Nanjing Road (hovedgaten i byen) og enda andre tok en rolig start på dagen. Om kvelden samles vi til felles måltid og sang bursdagssang for Morten som hadde bursdag - denne flotte fredag den 13. mars der vi fikk flotte stoore hotellrom:) Kvelden ble avsluttet med flott utsikt til alle skyskraperne nede fra the Bund - typisk Shanghaimotiv, så bilder på kameraene våre har det blitt..

Dagen etter var det klart for mer sightseeing, vi var forsatt i mindre grupper og folk har opplevd alt fra utsikten i Jin Mao tower / Oriental Pearl tower, stor fart med maglev tog, undergrunnstunnel fra Bund til Pudong og gamlebyen Yu-garden i det franske kvartalet. Shanghai er en by med mange opplevelser og det kan også være på sitt sted å nevne at byen IKKE har Hard Rock Cafe, selv om dette ikke ble bekreftet av hverken turistkontordamen, eller kartet på hotellet - men først da noen av oss hadde tatt taxi til adressen og vips i stedet endte på Ritz-Carlton, et kjempeflott hotell forsåvidt da.

Nå har vi ankommet våren og solen i Guilin og er klar for nye opplevelser, her er det masse flott natur, fjell og ikke minst 5* hotell noe som blir godt etter 21 timers togtur:-) Håper alt er bra med dere hjemme - vi har det alle 18 kjempeflott!!

1 comment:

aa said...

Hehe jeg ser dere ligger litt foran meg på reiseplanen deres. Jeg ankom Beijing idag, reiser videre til Shanghai om noen dager.

Håper dere har en strålende tur!

-Andreas Fiskeseth