Wednesday, March 11, 2009

Beijing, here we are

vårt store kinaeventyr begynner å bli virkelighet. vi har snart tilbrakt 2 døgn i midtens rike og dens hovedstad. inntrykkene står i kø. siden ankomst ca 2 lokaltid (7 timer foran fedrelandet) bar det avgårde til hotellet vårt; King's Joy Hotel for å legge fra seg bagasjen. selv om mange av oss var trøttere etter en natt på flyet var vi nokså fort klar for å oppleve storbyen og vi fikk samme kveld de første glimt av den himmelske fredsplass, om enn fra motsatt side av veien, samtidig som vi jaktet på en restaurant for å oppleve vårt første kinesiske måltid.

Mat ble det, med pinner og snurrebord - mange forskjellige varianter, men denne kvelden va de alle med and i, ettersom dette var restauranten sin spesialitet - og det tok litt tid for oss å spise mat med pinner. etter maten var det forsatt litt for tidlig til å legge seg, dermed måtte vi sjekke ut silkemarkedet for å se hva som kan frister å handle (og ikke minst hvor mye en må prute) - men klokken 9 var absolutt de fleste av oss klar for å sove - og å strekke seg ut i hver sin seng:) en go start på kinaturen :)

Idag har vi vært på farten fra 9-9 omtrentlig, vi startet med en gåtur ned til den forbudte by, hvor mang en keiser har tilbrakt sine leveår utenfor allfarvei. vi har opplevd å bli tatt "diskre" bilder av - så vi har nok iløpet av dagen endt i nokså mange kinesiske kamera og mobiler. deretter forsatte turen med minibuss og lunsj var neste mål, melboller.. deretter forsatte adventuregjengen sin tur til fulgereiret og vannkuben, stedet hvor de olympiske leker fant sted i august 2008. så forsatte turen til markedet, det nye klesmarkedet, som lignet ganske mye på silkemarkedet - men skal vissnok være litt billigere..!? Så var det middagstid og vi fikk mat med sterke smaker (noe som kjennetegner sør Kina som vi skal til senere.) og det blir lettere å lettere å spise med pinner - alle valgte det faktisk foran gafler som LÅG VED TALLERKENE VÅRE. måltidet ble forøvrig avsluttet med skorpion for alle dem som ønsket det, og noen valgte å spise mange, andre ingen.. En perfekt avslutning på vår sightseeingrunde denne dagen var akrobatikkshow med nokså små unger, utrolig hva de fikk til, vi satt alle sammen med store gap over at de faktisk klarte det de gjorde..!! Nå spilles det ligretto og "fotballspill" før sengen kaller på oss - og imorgen venter himmelske tempel, og om ettermiddagen/natten toget før vi skal innta Shanghai!!

Skrives før dere aner det - og kommentarer mottas med et smil!

1 comment:

Unknown said...

hei. vi er hos ida, harald og artur og de har hjulpet oss slik vi kan gi kommentar. spennende å lese bloggen, håper dere kan oppdatere den snart. i kveld skal ingunn spille i oslo, gleder oss. håper dere har det bra.