Monday, December 15, 2008

egUpt

Meg og Jonas har vært i Egypt - som dere allerede nok har fått med dere.. Og ja Egypt er et langt større land enn lille Norge, bare Kairo har 18 millionær innbyggere..! Ellers består 96% av Egypt av ørken (faktabasert fakta av Jonas forøvrig..) Og det va helt klart en flott tur vi har opplevd, men hva var best - pyramider, dykking, egyptisk museum eller snorkling i Ras Abu Galum? Siden meg og Jonas før vi reiste skrev hver sin liste over hva vi gledet oss til er det vell på sin plass å se om det har skjedd endringer?! For nå har vi opplevd..! Så here we go..!

Cathrines liste:
- ikke ta fullstendig hensyn til rekkefølgen..;)

1. Dykking
- ja jeg gjorde det selv så skeptisk som jeg var før avreise ble det en tur under havoverflaten sammen med Marie som gikk over all forventing - med en flink instruktør som hadde kontroll under hele ferden ble det en opplevelse for livet - selv om det ikke var for mye fisk å se, men Nemo ble sett..!

2. Mount Sinai
- vi gikk opp en vakker natt med stjernehimmel over oss, og den kom nærmere og nærmere over hele turen oppover til toppen. Da vi ankom toppen etter ca 2 timers tur oppover fikk vi tepper og madrasser til å sove på - og det ble en kald natt med særs lite søvn for min del, men hva gjør vell det man ser stjerner (-og stjerneskudd) rett over seg? Og med kroppsvarme ble det en nokså go natt tross alt, og soloppgangen va jo også noe man ikke ser særlig ofte:-)

3. Petra
- en tidlig morgen (klokken 5 egyptisk tid) var det avreise til Petra for en liten gjeng av oss..! Det ble buss, båt og atter buss før vi ankom Petra.. Men da opplevde vi masse flotte steinformasjoner og fantatiske byggverk som treasury - en opplevelse for livet og så stort byggverk hugd ut i stein har jeg aldri sett før.

4. Jonas ble syk!!
- dere som leser bloggen med gode øyner la vell godt merke til Jonas som virkelig gledet seg til å se andre bli syke - men hvem andre ble gjort så mye til latter som han? For nå ska dere høre, en vakker natt (hvertfall for alle oss som ikke sov på 4-manns gutterom) våknet Vegard av Jonas sittende utenfor dodøren (for det va opptatt) og spy i sine egne hender..:-) Og sånn forsatte det resten av natten..

5. Firhjuling
- siste hele dagen i Egypt var det tid for å utforske "ørkenlandskapet og det i nokså stor fart med Firhjulinger på både asfalt og til sands (og med kjekke farebeskrivelser som aldri kjør på trafikert vei, og kun en passasjer pr. firhjuling) var vi to og to klar for tur på vei på vanlig trafikert vei..!:-)





jonas sin liste:

1. snorkling
vinner en knepen seier over dykking fordi vi var på bedre steder da vi snorklet. ras abu galum og blue hole var sykt. jeg er meget imponert over at jeg lærte å utligne trykket i ørene noe jeg alltid har hatt problemer med før. så nå kunne jeg nå nye dybder.

2. dykking
var awsome! jeg var en av de få som tok en ekstra omgang selv om det kostet litt ekstra. vi var nede på 12.6 m noe som helt klart må ha vært klasserekord. det var ubeskrivelig kult å kunne puste under vann. det var enkelte som ikke syntes jeg var så stilig med hvitt solkremansikt og strikk i luggen.

3.pyramidene
de var imponerende. kan ikke fatte at noen gadd å lage noe så tidkrevende, men takk for det. skulle ønske vi hadde sånne i norge og.

4. firhjuling
dette var det siste store høydepunktet på turen. jeg og cathrine kjørte sammen og det gikk veldig bra. fikk bare tilsnakk noen ganger. cathrine var dessuten nokså farlig i svingene og hun holdt på å kjøre ned en av egypterne som var med oss da hun gasset på i en sving som var alt for krapp for hennes ferdighetsnivå. men jeg kjørte som en gud og hadde det supert.

5. fox movies
man kan vel ikke skryte nok av denne kanalen. masse gode filmer og nesten alt var på engelsk! dette var helt klart det beste med sea view og det som hevet det flere hakk over penguin. jeg, sindre og vegard brukte nok litt for mye tid foran tv-skjermen i mortens kritiske øyne.

Sunday, December 7, 2008

Home - sweet home!


Da va vi komt hjem igjen fra nok en eksepsjonell utenlandstur - hvor Jonas (mot alle odds?) ble SYK!! Og dermed ikke fikk oppfylt sitt mål om å le av oss andre allikevel gitt..! Liste om hva som derimot har skjedd på turen vil komme før dere aner ordet av det - inntil da, kos dere med dette flotte bilde (og se hvem som er virkelig best til å peke...!)