Monday, December 15, 2008

egUpt

Meg og Jonas har vært i Egypt - som dere allerede nok har fått med dere.. Og ja Egypt er et langt større land enn lille Norge, bare Kairo har 18 millionær innbyggere..! Ellers består 96% av Egypt av ørken (faktabasert fakta av Jonas forøvrig..) Og det va helt klart en flott tur vi har opplevd, men hva var best - pyramider, dykking, egyptisk museum eller snorkling i Ras Abu Galum? Siden meg og Jonas før vi reiste skrev hver sin liste over hva vi gledet oss til er det vell på sin plass å se om det har skjedd endringer?! For nå har vi opplevd..! Så here we go..!

Cathrines liste:
- ikke ta fullstendig hensyn til rekkefølgen..;)

1. Dykking
- ja jeg gjorde det selv så skeptisk som jeg var før avreise ble det en tur under havoverflaten sammen med Marie som gikk over all forventing - med en flink instruktør som hadde kontroll under hele ferden ble det en opplevelse for livet - selv om det ikke var for mye fisk å se, men Nemo ble sett..!

2. Mount Sinai
- vi gikk opp en vakker natt med stjernehimmel over oss, og den kom nærmere og nærmere over hele turen oppover til toppen. Da vi ankom toppen etter ca 2 timers tur oppover fikk vi tepper og madrasser til å sove på - og det ble en kald natt med særs lite søvn for min del, men hva gjør vell det man ser stjerner (-og stjerneskudd) rett over seg? Og med kroppsvarme ble det en nokså go natt tross alt, og soloppgangen va jo også noe man ikke ser særlig ofte:-)

3. Petra
- en tidlig morgen (klokken 5 egyptisk tid) var det avreise til Petra for en liten gjeng av oss..! Det ble buss, båt og atter buss før vi ankom Petra.. Men da opplevde vi masse flotte steinformasjoner og fantatiske byggverk som treasury - en opplevelse for livet og så stort byggverk hugd ut i stein har jeg aldri sett før.

4. Jonas ble syk!!
- dere som leser bloggen med gode øyner la vell godt merke til Jonas som virkelig gledet seg til å se andre bli syke - men hvem andre ble gjort så mye til latter som han? For nå ska dere høre, en vakker natt (hvertfall for alle oss som ikke sov på 4-manns gutterom) våknet Vegard av Jonas sittende utenfor dodøren (for det va opptatt) og spy i sine egne hender..:-) Og sånn forsatte det resten av natten..

5. Firhjuling
- siste hele dagen i Egypt var det tid for å utforske "ørkenlandskapet og det i nokså stor fart med Firhjulinger på både asfalt og til sands (og med kjekke farebeskrivelser som aldri kjør på trafikert vei, og kun en passasjer pr. firhjuling) var vi to og to klar for tur på vei på vanlig trafikert vei..!:-)





jonas sin liste:

1. snorkling
vinner en knepen seier over dykking fordi vi var på bedre steder da vi snorklet. ras abu galum og blue hole var sykt. jeg er meget imponert over at jeg lærte å utligne trykket i ørene noe jeg alltid har hatt problemer med før. så nå kunne jeg nå nye dybder.

2. dykking
var awsome! jeg var en av de få som tok en ekstra omgang selv om det kostet litt ekstra. vi var nede på 12.6 m noe som helt klart må ha vært klasserekord. det var ubeskrivelig kult å kunne puste under vann. det var enkelte som ikke syntes jeg var så stilig med hvitt solkremansikt og strikk i luggen.

3.pyramidene
de var imponerende. kan ikke fatte at noen gadd å lage noe så tidkrevende, men takk for det. skulle ønske vi hadde sånne i norge og.

4. firhjuling
dette var det siste store høydepunktet på turen. jeg og cathrine kjørte sammen og det gikk veldig bra. fikk bare tilsnakk noen ganger. cathrine var dessuten nokså farlig i svingene og hun holdt på å kjøre ned en av egypterne som var med oss da hun gasset på i en sving som var alt for krapp for hennes ferdighetsnivå. men jeg kjørte som en gud og hadde det supert.

5. fox movies
man kan vel ikke skryte nok av denne kanalen. masse gode filmer og nesten alt var på engelsk! dette var helt klart det beste med sea view og det som hevet det flere hakk over penguin. jeg, sindre og vegard brukte nok litt for mye tid foran tv-skjermen i mortens kritiske øyne.

Sunday, December 7, 2008

Home - sweet home!


Da va vi komt hjem igjen fra nok en eksepsjonell utenlandstur - hvor Jonas (mot alle odds?) ble SYK!! Og dermed ikke fikk oppfylt sitt mål om å le av oss andre allikevel gitt..! Liste om hva som derimot har skjedd på turen vil komme før dere aner ordet av det - inntil da, kos dere med dette flotte bilde (og se hvem som er virkelig best til å peke...!)

Wednesday, November 19, 2008

det er onsdag og vi drar til egypt på fredag. i dag har min mor bursdag.
GRATULERER MED DAGEN INGUNN (fra Cathrine og din sønn Jonas)

som vanlig skal det press fra morten til for at det kommer ett nytt innlegg her. denne gangen skulle vi skrive om hva vi gleder oss til på turen.

jeg lager først en liste over de 10 tingene jeg gleder meg mest til og så skal jeg prøve å få cathrine til å lage en liste eller noe hun og etterpå. om dere lurer på hvor vi er når, sjekk en av våre medelevers blogg for mer spesifikke detaljer..:)



JONAS' LISTE OVER TING HAN GLEDER SEG TIL I EGYPT:

1. dykking i rødehavet.

lett seier. har aldri prøvd det før og det virker sykt kult. særlig hvis vannet er så klart som jeg tror det er. det skjer altså på mandag 24 nov.

2. pyramidene.

de skal jo være noe av det mektigste på denne jord og de eneste originale stående underverker. vi skal se de i giza. torsdag 27 nov.

3. temperaturen.

det kommer til å være ca 25 grader på dagene og det blir så sykt mye bedre enn de 6 minusgradene som er i hurdal.

4. ørkentur med det jeg håper blir firehjulinger.

høres rett og slett sykt ut å kjøre i ørkenen i 90km/t! tors 4 des.

5. petra.

morten har skrytet veldig av klippebyen. håper det blir en tur selv om det kommer til å koste en del.

6. snorkle i rødehavet.

jeg er rett og slett veldig gira på å se fisk og livet under vann. dette blir en herlig oppvarming til dykkinga. søndag 23 nov.

7. klassekamerater med diare.

dette blir kjempegøy selv om jeg skal skjule min store skadefryd godt. krysser alle fingre og tær for at det ikke blir meg med dårlig mage. dette kan jo skje hele tiden, men det verste er vel på en lang busstur eller når vi skal til pyramidene.

8. Mt. Sinai.

denne burde nok ha vært høyere på lista, men det er jevnt. skal være et vakkert syn å se soloppgangen fra toppen. tirsdag 2 des.

9. kjøpe ting.

planlegger å handle nesten alle julegavene i egypt.

10. være med alle de hyggelige klassekameratene.

rett og slett.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Ja da kommer Cathrines ti "høydepunkt" for de 14 dagene i Egypt..!!

(rekkefølgen e litt flytende..)



1. Pyramidene og Sfinxen i Kairo!

- hva er vell mer egyptisk enn nettopp disse? Hva tenker alle når de hører Egypt? NETTOPP

pyramider, og tenk det e verdens eldste byggverk - spennende..!!



2. Petra

- en kjempespesiell by ettersom vår lærer Morten har fortalt, og den e roosa:-)



3. Å feire første advent i ørken i Egypt?

- ettersom det e lite snø, hvorfor ikke bruke ørken, når folk kan stå på snowboard i sanden,

hvorfor ikke bruke den til å skape god adventstemmning:) Og med hele klassen ska dette gå

kjempeflott..!



4. Mount Moses (sinaifjellet)

- å være et sted hvor Moses skal å mottat de ti bud vil være en opplevelse utenom det vanlige

og det å gå oppover på nattestid og se en vakker soloppgang over 2500 moh blir kjempekjekt



5. Oppleve Kairo og alle de kulturforskjellene

- ettersom landet e muslismk vil det være mange andre rutiner og vaner enn heme, og å

se hvordan dette viser seg i byer som Kairo vil være spennende og lærerikt, målet må være

å ikke fordømme - men heller prøve å forstå/skjønne hvorfor det er som det er!



6. Ørkenlandskapet

- å se en skikkelig ørken på annet enn bilder og hvor store landskaper det faktisk er vil være

en ny opplevelse, og drømmen e jo helt klart å få prøve den ut med firhjuling, eg sier bare;

vrooom, vroom..



7. Klimaet

- hva er vell bedre enn å kunne ligge på stranden å få litt sol på kroppen når man vet at resten

av HVF-elevene har det varmt og godt med et par minusgrader her på Verket?!



8. Se hvordan Peter klarer seg uten FM i TO UKER..!!!

- med et par timer spilling hver dag, må dette bli vanskelig for Peter (og Sindre m.flr)..! Men

det skal bli kjempekjekt å ha 2 uker med den flotte Adventure gjengen, vi skal definitivt kose

oss i lag..:-)



9. Se om noen klarer å få med seg MER enn 40 kilo bagasje + 10 kg håndbagasje på vei hjem.

- det sies nemlig at det e nokså masse å handle i Egypt, så er det guttene eller jentene som

vil bruke mest penger dennen gangen?!



10. Dykking (?!)

- må innrømme at eg e nokså skeptisk til det å skulle svømme 10-12 meter UNDER vannover-

flaten, men eg håper det blir en bra opplevelse, og at det vil komme lengre opp på listen min

når vi skal snakke om det i ettertid..!


Sånn da synes Cathrine (som har tatt over blogginnlegget for øvrig) at det e på tide å legge ut noen bilder, og denne gangen e det fra vår forrige reise - Venezia..! Enjoy!
(stor takk rettes til Solveig for "flotte" blinkskudd!!)

Monday, October 27, 2008

italia

jonas med pennen denne gangen. cathrine, som den dårlige eventyreren hun er, har satt seg fast på gardermoen.
klassen har vært i italia siden sist. var en fin tur som byge opp til et utrolig klimaks, nemlig å se Zlatan Ibrahimovic(med strek over den siste c'en)! kampen vi så var inter - anorthosis. som inter til vant 1-0. men det var vel knapt nok kampen vi kom for å se... jeg og cathrine var der for å se verdens beste spiller. zlatan spilte dessverre ikke en av sine beste kamper, men han glimtet av og til med smarte pasninger. drømmen var at han skulle storspille som i kampen før mot roma da han scorte 2. den svenske 27åringen er verdens best betalte spiller. han tjener 292 000kr om dagen. til sammenlikning var gjennomsnittslønnen i norge i 2007, 380 000kr.


Wednesday, October 15, 2008

Fremføring fullført..:-)

Da har jenta tatt ansvar og fremført prosjektet foran HELE (den skumle?) Adventureklasen all by herself - for Jonas endte jo seff ikke opp m å få dårlig samvittighet og komme tilbake neida..

Uansett siden sist har vi hatt 30-minuttersklubben på skolen (også det uten Jonas sånn for øvrig) - og det var virkelig et SLIT å komme seg opp, men vi kom oss alle opp med sterk innsats..!

Idag er det for øvrig landslagskamp på programmet - vi skal oppleve hvor gode Norge virkelig er (dessverre er sannsynligheten for at det e et lag MED Huseklepp minimal ettersom eg har lest i media..) Men gleder oss det gjør vi..!

Skrives..

Friday, October 10, 2008

Blinkskudd






Da kommer bildene som dere sikkert har vente i noe som føles en eviget nemlig; helt siden onsdag..! Jonas fikk klatret opp i treet og det samme fikk undertegnede, og også sikringsarbeidet gikk flott - ingen datt ned..!!


Igår var det for øvrig fotballcup mot Friluftsliv og Ball, og hvem ringere enn selveste Adventure viste sine styrker og vant ALLE 7-mannskampene (jenter like godt som gutter minst..!) Og også i 11'er viste vi styrker..:-)


Idag er dagen for at Jonas VIRKELIG MÅ jobbe - for hvem andre har bestemt seg for å dra hjem til Kragerø helt til ONSDAG!! Og dermed lar stakkars jente måtte fremføre politikk ALENE!! Dere kan jo rett og slett TIPPE!! Så derfor var det på sin plass å legge inn et bilde av Jonas JOBBENDE



Men om jenta klarer det - må dere vente å se, for seff blir det fortalt om på denne fantastiske bloggen..!



Wednesday, October 8, 2008

Tilbake fra høstferie!!

Da va høstferien over - og vi er ENDELIG TILBAKE!Og vi jobber hardt med kurs mot Italia neste søndag:-) Jonas har vært kjempeflink og vært på Kragerø biblotek (!!!) og skaffet 3 bøker om Italia så dette går som det suser..! Etter lønsj er det klart for klatring - bilder ska legges inn senere, dere skal til og med få se jonas JOBBE! Eg sier bare GLED DERE..!!!

Cathrine

Wednesday, September 24, 2008

Italia - forarbeid

Nå er det under en måned igjen før Adventuregjengen er klar for å innta Milano og Torino og ikke minst få oppleve en "skikkelig" CL kamp.

Før avreise må man jo helt klart vite mer om Italia, som geografi, kultur og ikke minst styresettet i landet (noe som heelt klart er det viktigste av det viktige!!)

Så da er det bare å sette igang å jobbe.. Resultatet kommer jo på bloggen innen rimelig kort tid.. Så GLED DERE...!!!:)

The Team

We have now made this fantastic blog, and the writers will be Jonas, Cameron and Cathrine..! Stay on to this blog and hear about our great global adventure with Hurdal Verk:)